Welkom

Onze witte jongen duiven vliegen 1/3 prijs (onverduisterde) Hoe ik ertoe ben gekomen om witte postduiven te kweken voor de verkoop, wil ik u graag vertellen:

Mijn naam is Gert Cirkel. Ik ben geboren in het jaar 1951. Als jongen heb ik een jaar of vijf duiven gehad (tussen 1963 en 1968). Bijna dertig jaar later pakte ik mijn oude hobby weer op. Ik werd lid van PV de Getrouwe Doffer in Utrecht. Met slechts 12 doffers en duivinnen slaagde ik er in 1996 nog in om 2e generaal kampioen van mijn vereniging te worden, ondanks dat ik beslist niet voor een kampioenschap speelde. Op vakantie gaan was belangrijker voor mij dan het behalen van een kampioenschap. Dat zelfde jaar stopte ik ook met de wedstrijdsport om een paar jaar later (2000) toch weer met duiven te beginnen.

Toen ik in 2000 weer met duiven begon leek het mij een enorme uitdaging om witte postduiven te kweken. Er waren genoeg witte postduiven te koop, maar veelal van een mindere kwaliteit. Ik ontdekte dat er maar weinig witte postduiven zijn die ook nog goed presteren. Ik reed duizenden kilometers door Nederland en België op zoek naar goed basismateriaal. Ik kwam tijdens mijn zoektocht zelfs op Tenerife terecht vanwaar ik een paar hele goede witte duiven als ei kreeg waarvan er nu nog verscheidene nazaten van op mijn hok en bij anderen zitten.

Uiteindelijk slaagde ik er in om aan enkele goede witte postduiven te komen. Door deze te kruisen met jongen van goed tot zeer goed presterende duiven (nationale en provinciale toppers) met veel witte pennen en/of bonten slaagde ik er in om de kwaliteit van mijn witten flink te verhogen. Inmiddels kweek ik jaarlijks 40% zuivere witte duiven die bij vele liefhebbers in binnen- en buitenland goed tot zeer goed presteren. Binnenkort arriveren er ook weer een paar eieren uit Tenerife van de oude witte basis.

Afgelopen jaar (2011) heb ik voor het eerst zelf deelgenomen met mijn witte duiven aan de wedvluchten met jonge duiven. In de sterke vereniging “De Groene Olijftak uit IJsselstein” vlogen onze niet verduisterde jonge witte duiven in 2011 een prijspercentage van 35 % !!!!!

Translate »