Kweekplan

Als eerste heb ik in 2006 en 2007 de beste witte soort van De Vos-Jennes uit Diest (België) gekocht. Vele kopprijzen op provinciale en nationale concoursen, waaronder een tiental overwinningen. Jongen uit “de Witte Wolfs”, het “Wit Fantastje” en diverse nazaten uit de stamduif “het Rijkske”. Ook bij Rudi Hendrikx heb ik witte topduiven aangetrokken uit de lijn “de Witte van Zichem”, onder meer vader van “2e Nat. Bouges 12.546” en “de Witte Favoriet” met heel veel kopprijzen. (Soort Vos Jennes).
De volgende stap was de combinatie van topduiven van Vannoppen-Luyten uit Her-de-Stad (België). Uit deze topduiven heb ik ook diverse nazaten gehaald. Onder meer de “Olympic Hero”. (Olympiade Duif 2004). Ook heb ik kinderen uit hun stamdoffer “De Bonte Ameye” gehaald. IN 2013 BESTE HOK OP ZWART HALVE FOND 2013.
In 2012 werd er bij de Beste Liefhebber van Nederland 2011 WHZB HANS Steinmann, uit ouders van de toppers-lijn Kannibaal duiven gehaald. Die werden ingekruist in mijn witte lijn, die ook weer ingekruist zijn op de succesvolle lijn van de bonte Ameye van Vannoppen-Luyten, momenteel een van de beste liefhebbers van België. Deze kruising met de kannibaal-lijn is succesvol.
Stilstaan is achteruitgaan. In 2014,2015, 2016 is er duivensoort AD SCHAERLAECKENS en WONDERE DIRK bij gehaald en ingekruist op mijn duiven waar soms hele mooie witte uit komen.
Voor overnachtingsduiven is er van het bonte soort duiven van gebr. Limburg aangetrokken.
 In 2016 is zwaar ingezet voor de overnachting kleinkinderen Paarsborst x Dakhaas x 
 ’t kleine Zusje Ko van Dommelen grootmoeder van 15 nat Barcelona 2016. Deze worden weer teruggekruist op mijn eigen witte soort. 

Enkele Referenties :

  • Combinatie Vanoppen-Luyten uit Herk-de-Stad (B): beste jonge duif van het hok 2009 België
  • Szekai-Nolmans (P): o.a. een 17e op een nationale vlucht (400 km)
  • A. Th. Kop uit Houten
  • T. Tichelaar uit Wezep

Daarnaast zijn er ook in China verschillende kopprijzen gewonnen met mijn duiven (zie foto)

Translate »